top of page
Search
  • galildi

5 jó indok, amiért érdemes már ma elkezdened a Pilatest!


1. Miközben tornázol, nem csak a tested, hanem az elméd is edzed!


Bizony! A Pilatesben, éppúgy, mint pl. a jógában, egy speciális légzést kell alkalmaznod, miközben a gyakorlatokat végzed. Kezdetben figyelned kell erre a légzésre, és arra is, hogy pontosan és hibátlanul végezd a gyakorlatot. Egyszerűen nem lesz lehetőséged másra figyelni – nem azon fogsz agyalni, hogy hazafelé mit kell még elintézned, az a piszok dög kollégád már megint fúrni akar a hátad mögött, mi legyen a vacsi, hétvégén hova is kéne menni a csajokkal… Csak CSINÁLOD és LÉLEGZEL! Később pedig, nem is olyan sokára már automatikus lesz, hogy szép és szabályos gyakorlatokat végzel a pontosan kivitelezett Pilates-légzés közben!


2. Nem csak szép izmaid lesznek, hanem rugalmas és könnyen mozgó ízületeid, gyönyörű testtartásod, lapos hasad…. és még fogyhatsz is!


És ez nem csak duma! Az egyik legjobb a Pilatesben, hogy az eredmények hamar jönnek, már 8-10 foglalkozás után érezni fogod, hogy könnyen mozogsz, szépen állsz, amikor a gép előtt ülsz, nem görnyedsz már, hanem kihúzod magad, és lehet, hogy már azt a motivációként a szekrényben titokban őrizgetett farmert is be tudod gombolni… Emellett nem halsz meg, ha futni kell a busz után, sőt, lehet, hogy a tested már igényelni is fogja, hogy picit többet mozogj, esetleg keress valami jó kis aerob kiegészítést is a Pilates mellé. Innentől pedig rohamléptekben fogsz formásodni, fogyni, élvezni a sportot!


3. Olyan dolgokat is meg fogsz tudni csinálni, amiről nem is gondoltad volna!


Terpeszülésben leér a könyököd, ha előre hajolsz? Ja, hogy a lábad sincs nyújtva még… Akkor mondjuk le tudod tenni a tenyered a talajra, ha előre hajolsz? Ja, hogy még a cipőkötés is gond… Hát akkor épp itt az ideje, hogy elkezdd a Pilatest, mert itt nem csak a feszes, szép, szálkás izmaidat tudod felépíteni, hanem a rugalmas ízületeknek köszönhetően egyre hajlékonyabb is leszel, és ezek a gyakorlatok már nem álomnak, hanem alapnak számítanak majd! Nem is fogod tudni elképzelni, hogy volt olyan, amikor nem ment!


4. Megtanulod a kitartást és a koncentrációt!


És nem csak a Pilatesben, hanem az életed minden más területén is! Lsd. még 1. pont! Mert az agyadban olyan folyamatok indulnak el és történnek majd, amikor a Pilates gyakorlatokat végzed, amik arra késztetik, hogy erősen és hosszabb ideig koncentráljon max 1-2 dologra. Vége a csapongásnak, itt csak és kizárólag a légzés és a gyakorlatok vannak, a halk, kellemes, nyugtató zene csak aláfestés, szinte észre sem veszed. Ezzel az „új” aggyal pedig már nem csak a Pilates órán, hanem a munkahelyeden végzett feladatra, a gyermekedre, a főzésre, gyakorlatilag bármire sokkal jobban, koncentráltabban tudsz figyelni, és ez rövid időn belül meg is fog látszani a teljesítményeden az életed minden területén!


5. Stresszlevezetés és feltöltődés


Mindenki pörög, megy, hajtja magát, de valljuk be: a munkahelyen, vagy a vállalkozásban és a magánéletben, családban is egyszerre helytállni bizony nem könnyű. A stressz természetes velejárója az életnek, azonban ha jól tudod kezelni, már nyertél! Erre a mozgás az egyik legjobb eszköz. Egy Pilates-órán végre nem kell pörögni, nincs hangos zene, csend és nyugalom vesz körül, kis csoportban „dolgozol”, ilyenkor csak magadra és a gyakorlatokra figyelhetsz. Ráadásul egy Pilates-óra nyújtással, relaxációval zárul, ez járul hozzá a teljes felfrissüléshez. Már az első órák után megújulva lépsz ki a teremből!


Ugye, milyen klassz lenne így élni a mindennapokban? A napi torna ezt mind megadja!


40 views0 comments
bottom of page