top of page
Search
  • galildi

A Nagy Sportágválasztó!




Bocsi a lopásért, de ez tényleg fontos dolog, szerintem igenis meg kell választani, mit sportoljunk, mert ez fogja meghatározni, hogy hogyan sportolunk! Vagy hogy sportolunk-e egyáltalán…


Biztos mindenki emlékszik a suliban a testnevelés órákra, amikor muszáj volt futni, ugrani, kötelet mászni, szekrényt ugrani… és hasonló nyalánkságok. Na ezt most azonnal felejtsük is el!


Mert sportolni igenis jó! Olyat és úgy kell űzni, hogy tényleg az legyen! Ha olyan sportot választasz, ami nem okoz örömet, vagy netán nem is Te választottad magadnak, akkor tényleg csak szenvedés lesz, és hamar abba is hagyod, mindig lesz kifogás, miért nem indulsz neki ma se.


Két dolgot vegyél figyelembe, amikor választasz:

  1. Mennyi időd, lehetőséged van akár távolabb is menni a sportért? Mi van ésszerű távolságban Tőled?

  2. Van-e, és ha igen, mennyi súlyfelesleged?


Persze ahhoz, hogy örömmel sportolj, és tényleg várd, hogy mehess már, kezdd végre, olyat kell találnod, ami örömet okoz; ehhez több mindent ki kell próbálnod. De az alap mégiscsak ez a két dolog, ha ez megvan, lehet kísérletezni, és aztán dönteni.


Ha van időd és lehetőséged arra, hogy akár messzebbre is menj, gyakorlatilag bármilyen sportot elkezdhetsz, mert mindig lesz rá lehetőséged, hogy csináld. Érdemes azonban elgondolkodni azon, hogy mennyit is kell utazni, menni érte, mert ez egy idő után terhes lesz Számodra, és egy nagyon klassz kis kifogás arra, hogy ma se menj el – nincs időd ennyit utazni, nincs kedved ilyen sokat autóban, békávén ülni – előbb-utóbb azt veszed észre, hogy a héten még egyszer se voltál, és már csütörtök este van… Válassz olyan sportot, amit vagy otthon, vagy nagyon közel, akár egyedül is tudsz csinálni (pl. futás a szemben lévő parkban, Pilates a szobában), vagy ami közel van Hozzád (pl. két sarokra van egy uszoda, fitness terem – igaz, nem a legnagyobb, de itt van és 8 féle órát is tartanak)


Ha pedig (akár jelentős) súlyfelesleggel küzdesz, akkor se keseredj el, kezdd mondjuk egy könnyű sétával, gyaloglással, Nordic Walkinggal, ezzel nem terheled meg az ízületeid, mégis hamar fejlődni, fogyni fogsz. És erre tökéletes választás a Pilates is! Saját súlyoddal dolgozol, a gyakorlatok nem bonyolultak, nem kell percekig tartani egy állást, már 2-3 ismétlés is látványos eredményt hoz rövid időn belül!

0 views0 comments
bottom of page