top of page
Search
  • galildi

Ki mondta, hogy 40 felett nem lehetsz csúcsformában???


Pár hete találkoztam egy több éve nem látott ismerősömmel, és bocsi, de büszke voltam magamra, amikor azt mondta, milyen jól nézek ki, jobban, mint amikor utoljára találkoztunk, pedig azóta az idő nem visszafelé haladt ugye, ráadásul ő fiatalabb is nálam 4 évvel… De egyúttal nagyon meg is döbbentett, amit tőle hallottam: ugyanis azt mondta, hogy nem érti, hogy csinálom, ő az idén lesz 41 éves, mégse érzi magát olyan jól. Itt vannak neki a gyerekek, szép ház, egész jól elvannak a férjével, de hát ugye 40 fölött már az ember nem vár sok mindent az élettől. Na ezen igencsak elgondolkodtam!


Miért van az, hogy mi, nők egy bizonyos kor után már azt érezzük, csak eltelik valahogy már ez a kis idő??


Pedig remek lehetőségeink vannak, most jönnek azok az évek, amikor a gyerekek már nagyobbak, önállóbbak, a munkahelyünkön is „bedolgoztuk” már magunkat, egyre több időnk van magunkra figyelni.


A Pilates például tipikusan egy ilyen mozgásforma, akár otthon is simán végezheted, nem kell hozzá nagy befektetés, speciális ruha, cipő, semmi más, csak egy kis szabadidő…


Korhatárra való tekintet nélkül elkezdhető, hiszen nem emelsz nagy súlyokat, nincsenek megterhelő gyakorlatok, bonyolult mozgássorok, nem kell hozzá csilliárdokért felszerelést vásárolnod, nem kell alkalmazkodnod a konditerem órarendjéhez. És ha már itt tartunk, az ottaniakhoz sem :)


Mivel a gyakorlatokat a saját súlyoddal végzed, Te magad képezed az ellenállást magadnak, minimális a sérülés veszélye, nem emeled meg magad, nagyon elrontani sem tudod a gyakorlatokat, ha betartasz 2-3 alapszabályt.


És meglátod, az eredmények nagyon hamar jönnek majd, még Te is meglepődsz majd! És bezsebelheted az elismerő pillantásokat, szavakat az ismerősöktől, de nem utolsó sorban Te magad leszel nagyon büszke és elégedett, mert SOKKAL jobban fogod magad érezni, mint akár pár héttel ezelőtt is!

3 views0 comments
bottom of page