top of page
Search
  • galildi

TOP5 vacsirecept, ha diétázol! #1 - Korianderes csirkemell

– a legfinomabb! De a legmelósabb is…


Ha diétázol, nem könnyű megállni, hogy este már ne egyél túl sokat vagy túl kalóriadús ételeket. Ezzel önmagában még nincs baj, az ember lánya egy ideig bírja. De van, hogy elkezd hiányozni estére is a meleg kaja… Ezért összeszedtem öt olyan vacsora receptet, amiben alig van szénhidrát, ezért vacsorára diéta alatt is kiváló, mégis tartalmaz meleg összetevőt is, emiatt a „meleg” fíling miatt sokkal jobban telítenek, és kevésbé fogod érezni, hogy „csak” egy salit dobtál be.


Hozzávalók:


4 csirkemellfilé

1/4 teáskanál só

1/4 teáskanál őrölt bors

1 evőkanál olívaolaj

1 csésze csirkehús leves

1 evőkanál citromlé

1/4 csésze apróra vágott hagyma

1 evőkanál apróra vágott koriander

1/2 teáskanál pirospaprika

3 evőkanál tejszín

2 evőkanál sótlan vaj


Első lépésként melegítsd elő a sütőt 190 fokra, és sózd és borsozd meg a csirkemelleket.

Egy serpenyőben az olívaolajon süsd elő és pirítsd 6-7 percen át a csirkemelleket, majd tedd őket egy tányérra, és szorosan takard le alufóliával.

A serpenyőt kicsit vedd le a tűzről, keverd össze benne a húslevest, a citromlét, a hagymát, a koriandert és a pirospaprikát.

Tedd vissza a serpenyőt a tűzre, kevergetés közben hagyd, hogy felforrjon. Körülbelül 10 percig forrald, majd add hozzá a vajat és a tejszínt, keverd addig, amíg a vaj szépen el nem olvad.

Helyezd a csirkét egy tepsibe, locsold meg a tejszínes-korianderes szósszal, majd a sütőben fedetlenül 5-10 percig süsd készre.

Magában is fogyaszthatod, de különösen finom, ha salátát eszel hozzá, és megöntözöd a salidat a mártással!


Jó étvágyat!

12 views0 comments
bottom of page