top of page
Search
  • galildi

Edzőruházat – avagy min lehet spórolni, és min tuti ne tedd!




Mennyibe is kerül az edzőruházat? Erre elég nehéz konkrétan válaszolni, mert ugye tudjuk, hogy a kínaiban is lehet pólót venni és a nagy márkáknál gyakorlatilag a határ a csillagos ég… De akkor mégis mit és hogy érdemes csinálni, hogy nekünk és a pénztárcánknak is jó legyen?


Ebből a szempontból alapvetően három csoportba oszthatjuk a sportokat és a felszerelést, ruházatot.


1. Mert vannak ugye sportok, aminél elengedhetetlen, hogy valamilyen speciális ruhát, felszerelést vásároljunk, enélkül ugyanis gyakorlatilag nem lehetne végezni ezt a sportot – pl. a búvárkodást, szörfözés, Kettlebell, síelés.. Ha ezt választottuk, több választásunk nincs, meg kell venni.


2. Vannak azonban olyan sportok, amiknél csak 1-2 dologra kell odafigyelni, ha ez megvan, akkor a többi már sokkal könnyebben beszerezhető, sőt, lényegesen olcsóbb is lehet, ez is teljesen jól megfelel és használható. Ilyenek az aerob mozgások, pl. a futás, spinning, aerobic, step, és társaik.


Itt érdemes a cipőre nagyon odafigyelni, ha megengedhetjük magunknak, akár drágábbat is venni, de legalábbis szakboltban vásárolni, mert az egészségünk múlhat rajta. Nem viccelek, ez tényleg nagyon fontos! Ezek a sportok ugyanis rázkódással, ütődésekkel járnak, ami a lábon jelentkezik először, így itt kell a legnagyobb részét kivédeni - ezt pedig kizárólag úgy tehetjük meg, ha jó minőségű, hozzánk igazodó lábbelit viselünk! A többi cucc – a póló, nadrág, stb. - lehet akár sokkal olcsóbb is.


3. És vannak olyan sportok, aminél gyakorlatilag mindegy, mit viselsz, mert nem a ruházat, hanem a kivitelezés a lényeg! A Pilates, a jóga pl. pont ilyen, a 400 Ft-os Tesco póló és leggings is tökéletesen megfelel, nem kell nagyberuházás ahhoz, hogy jól érezd magad és pontosan tudd végezni a gyakorlatokat!


Mindezek alapján érdemes végiggondolni, mielőtt belekezdünk valamibe, hogy mennyit vagyunk hajlandók áldozni a sportért, amit választottunk. Majdnem minden sport elkezdhető minimális befektetéssel, később pedig, a haladásunk függvényében át tudjuk gondolni, hogyan tovább felszerelés és ruházat ügyben.


58 views0 comments
bottom of page