top of page
Search
  • galildi

Fogyókúra és/vagy sport??? - A csodadiéták és a valóság

Valljuk be, de őszintén: mindannyian kipróbáltunk már legalább 1 (de lehet, hogy sokkal több) féle fogyókúrát, diétát, amiben teljes mértékben csalódtunk! Ugye, hogy így van…?

Szinte havi, heti szinten találkozunk valamilyen klassz, nagyon sokat ígérő diétával, amiben azt ígérik, most aztán végleg és tök gyorsan megszabadulunk minden feleslegtől, ami soha az életben nem is fog visszajönni! Lelkesen belevetjük magunkat, csináljuk pontosan, betűre betartva, aztán kicsit csalunk, később már többet csalunk, és mindezt azért, mert nem úgy jönnek az eredmények, ahogy ígérték, és még mindig nem úgy nézünk ki, mint a lány a hirdetésben… ami természetesen teljesen irreális, de hát így vagyunk összerakva, elhisszük, csináljuk, csalódunk, kezdjük elölről… De miért is kell, hogy folyamatosan csalódjunk, és kezdődjön minden elölről?


Van egy jó és egy rossz hírem!


Kezdjük a rosszal: egyetlen csoda diéta sem fog működni, vagy csak nagyon rövid ideig, és amint elkezdünk másképp étkezni, mint ahogy ott elő van írva, szépen elkezdenek is visszakúszni a kilók és a centik! Nyugodtan cáfoljon meg bárki, már évek óta várom, hogy valaki mutassa meg az egyetlent és üdvözítőt, de azért ugye, sejtjük, ha ez nem így lenne, már az egész világ karcsú, egészséges, vékony, szupermodell alkatú lenne! Ja, hogy nem így néz ki a világ 99%-a…? Most akkor hogy is van ez…? Ugye, hogy ugye…?


De a jó hír: azért ne menjünk rögtön a Dunának, van megoldás! Mégpedig végtelenül egyszerű: kevesebb bemeneti kalória, mint amennyit felhasználunk! Hogy ezt hogy érhetjük el? 1. Kevesebbet együnk, mint amennyit felhasználunk. 2. Ugyanannyi kalória fogyasztásánál mozogjunk többet. 3. E kettő kombinációja.


Nincs

más

megoldás!!!


Vagy ezt teszed, vagy élsz továbbra is a divatdiéták ördögi körében, egyre elkeseredettebben, egyre kevesebb motivációval, egyre kisebb kedvvel. És egyszer feladod. Pedig milyen egyszerű a dolog, nem?


Ehetsz csokit, fagyit is? Igen! Ehetsz tésztát is? Igen! Ehetsz pizzát, hamburgert is? Igen! De mindent csak mértékkel, és az egyszerű képlet betartásával:

FOGYÁS = ELFOGYASZTOTT KALÓRIA < FELHASZNÁLT KALÓRIA


Ha nagy a túlsúlyod, kezdd olyan sporttal, amit ezzel is meg tudsz csinálni kényelmesen legalább heti 3X és legalább 30 percig. Kényelmesen??? IGEN, mert a sport nem arról szól, hogy belehalunk, hanem hogy jól érezzük magunkat, élvezzük minden pillanatát, már alig várjuk, hogy eljöjjön a betervezett félóránk, amikor SPORTOLUNK!!! :) De ez már egy másik történet…


2 views0 comments
bottom of page